Wat Te Doen Als Gmail Niet Werkt Op De iPhone

Gmail, in de volksmond bekend als de gratis e-mailservice van Google, is in veel opzichten net als elke andere e-mailservice. Men kan bijvoorbeeld e-mails ontvangen en verzenden en andere elementaire e-mailtaken uitvoeren en een adresboek aanmaken. Het platform heeft ook enkele unieke functies waardoor het een van de meest populaire online e-maildiensten is.

 

Wat te doen als Gmail niet werkt op de iPhone?

 

Als u zeker weet dat u het juiste wachtwoord voor uw Gmail-account invoert, wordt uw e-mail niet geladen op uw iPad of iPhone. Of je Gmail werkte eerder op je apparaat, maar nu ben je het, het is plotseling gestopt. Dit probleem is erg frustrerend.

 

Als je zeker weet dat je het juiste wachtwoord voor je Gmail-account invoert, maar het probleem nog steeds niet kunt oplossen, probeer dan de volgende stappen:

 

1. Kijk op de Gmail-website voor waarschuwingen

 

Omdat je iPhone je geen details kan geven over je mislukte teken, kan het handig zijn om de Gmail-website te bezoeken.

 

Nadat u zich heeft aangemeld, zoekt u naar een e-mailbericht of waarschuwingsvenster waarin wordt geclaimd dat er iets is als ‘Iemand heeft uw wachtwoord gestolen’ of ‘Gmail heeft uw aanmeldingspoging geblokkeerd’. Als je een e-mail of box als deze ziet, selecteer dan de link in “Review Your Devices Now” of links met een vergelijkbare taal.

 

2. Gebruik de website van Google om uw recente apparaten te bekijken

 

controleer het gedeelte met de titel ‘Apparaatactiviteit’ in het gedeelte ‘Mijn account’ van de website van Google. Ik zal u helpen bij het beoordelen van al uw huidige apparaten waarop u mogelijk heeft geprobeerd in te loggen op uw account.
Zodra aan Google is bevestigd dat u degene was die probeerde in te loggen, zou uw e-mail moeten worden geladen op uw iPad of iPhone. Als dit het probleem niet oplost, blijf dan doorgaan.

 

3. Probeer de CAPTCHA-reset

 

De CAPTCHA-reset ontgrendelt tijdelijk een deel van de beveiligingsfuncties op Google zodat nieuwe apparaten verbinding kunnen maken.

 

Ga hiervoor naar de CAPTCHA-resetpagina van Google en gebruik je gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen om je iPhone te gebruiken om in te loggen op je Gmail-account. En nu onthoudt Google uw apparaat, zodat het niet verder wordt geblokkeerd.

 

4. Verwijder het Gmail-account van uw apparaat om het opnieuw te laden

 

Door de moderne versie te gebruiken om de stekker uit het stopcontact te halen en weer aan te sluiten, verwijdert u uw Gmail-account van uw apparaat en laadt u het opnieuw.

 

Gmail-servers slaan alle e-mails van een persoon op, wat betekent dat het verwijderen van het verhaal van het apparaat niets van de server verwijdert. Als u uw accountback-up instelt, worden al uw contacten, notities en e-mails teruggehaald.

 

Waarom werkt de Gmail-app niet op de iPhone?

 

Als er synchronisatieproblemen optreden, is het mogelijk dat u essentiële e-mailfuncties niet kunt uitvoeren, e-mails kunt verzenden en ontvangen en nieuwe e-mails kunt openen of lezen. Deze problemen zorgen ervoor dat apps traag werken en je moet het Gmail-account opnieuw synchroniseren om het op te lossen.

 

Sommige van dezelfde stappen voor probleemoplossing voor Android zijn van toepassing, een paar oplossingen zijn specifiek voor de iOS-apparaten.
Probeer deze algemene snelle oplossingen, aangezien een van de controles het probleem kan helpen oplossen.

 

1) Controleer of u met succes verbinding hebt gemaakt met internet

 

Uw internetverbinding werkt mogelijk niet. Probeer een website in uw mobiele webbrowser te bezoeken om te controleren of u verbonden bent. Als u openbare wifi gebruikt, zoals in een bibliotheek of café, moet u mogelijk de algemene voorwaarden accepteren voordat u verbinding kunt maken.

 

Schakel ook het VLIEGTUIG uit. MODUS

 

2) Schakel het vernieuwen van apps op de achtergrond in

 

Open uw apparaatinstellingen. Blader vervolgens naar beneden en tik vervolgens op Gmail Gmail. Schakel daarna het vernieuwen van apps op de achtergrond in. En controleer de synchronisatie-instellingen in uw Gmail-app

 

De app controleert elke 1 tot 30 dagen op nieuwe e-mail, afhankelijk van je synchronisatie-instellingen.

 

3) Open de Gmail-app Gmail.

 

Tik bovenaan op Menu Menu. En vervolgens Scroll naar beneden en tik op Instellingen. Selecteer verder uw account. En tik op Synchronisatie-instellingen en kies vervolgens hoeveel dagen je wilt synchroniseren.

 

Controleer uw opslagruimte aangezien uw opslag wordt gedeeld door Google Drive, Gmail en Google Foto’s. Let op de resterende ruimte in uw account. Ga naar de URL = www.google.com/settings/storage op uw computer of mobiel.

 

Raadpleeg de kennishub of ondersteuningsinformatie van uw e-mailprovider als u nog steeds geen nieuwe e-mail op de computer kunt zien.

 

Waarom werkt Gmail niet op iPhone 6?

 

als je Gmail niet werkt op de iPhone 6, kan het onvermogen om e-mails te verzenden of ontvangen te wijten zijn aan verschillende problemen, zoals een verbroken verbinding met de server, een oud opgeslagen wachtwoord of onjuiste e-mailinstellingen.

 

Hier zijn enkele van de redenen waarom uw e-mail mogelijk niet werkt op uw iPhone6-apparaat, en enkele oplossingen om dit te verhelpen.

 

Synchronisatieproblemen oplossen door de volgende stappen te volgen:

 

• Netwerkinstellingen resetten (app Instellingen netwerk resetten)

 

en verwijder het e-mailaccount en voeg het vervolgens weer toe, met mobiele data uitgeschakeld en WiFiWiFi ingeschakeld, voor een nieuwe invoer van het e-mailaccount.

 

• (e-mail, agenda’s, contacten – in de iOS 8 Instellingen-app).

 

Er is een beleid om het aantal apparaten te beperken en vereist dat degenen met een nieuwe telefoon oude apparaten onder die limiet verwijderen voordat ze een nieuw apparaat toevoegen.

 

Waarom werkt Gmail niet op mijn iPhone?

 

1) Controleer allereerst of u een internetverbinding heeft.

 

Open de browser en bezoek een website als uw apparaat een zwakke internetverbinding heeft van wifi naar mobiele data of van mobiele data naar wifi.

 

2) Log in op een ander Gmail-account. Als uw apparaten een goede internetverbinding hebben, probeer dan in te loggen op een ander Gmail-account en kijk of u e-mails kunt verzenden / ontvangen.

 

3) Probeer uw Gmail-account van uw apparaten te verwijderen. Tik op Instellingen> E-mail, contacten en agenda’s> Account toevoegen> Google. Voer uw account en gegevens in.

 

4) Controleer opnieuw de toegang van de client van het apparaat daarvoor, ga naar Safari vanaf uw apparaat en log vervolgens in bij Gmail. Ga naar de link: https://accounts.google.com/b/0/DisplayUnlockCaptcha en druk op Doorgaan. Nu kunt u teruggaan naar uw iPhone en proberen of u toegang heeft tot uw Gmail-account.

 

Als u problemen ondervindt die niet zijn opgelost met Gmail, staan ​​we klaar om u te helpen. U kunt naar oplossingen zoeken door contact op te nemen met Gmail. Als u het probleem met Gmail ondervindt, controleert u of er geen Gmail is die geen e-mails ontvangt die het probleem veroorzaken en vervolgens Bellen Gmail Klantenservice Nummer.