Wat Is De Top 5 Geweldige Gmail Tips En Trucs

Gmail by Google is ‘s werelds populairste e-mailprogramma: 1,4 miljard gebruikers. Het is robuust, eenvoudig in te stellen, gebruiksvriendelijk, ontzettend snel om te zoeken en voor de meeste mensen gratis. Geen wonder dat het enorm populair is bij makelaars.

  • Voeg labels toe

Voor agenten is dit waarschijnlijk de krachtigste functie van Gmail om u te helpen bij het organiseren van uw e-mail en het dagelijks opruimen van uw inbox. U kunt met Labels snel en gemakkelijk naar de magische “nul inbox” gaan. Labels zijn het archiveringssysteem van Gmail, waardoor u geneste mappen kunt maken en ze een naam kunt geven die u maar wilt, net als in Windows om uw bestanden te beheren. U kunt al uw e-mails van klanten op één plek bewaren en zelfs e-mails van klanten met meerdere transacties ordenen door geneste labels onder de hoofdlabelnaam van de klant te noemen met het verkorte adres van de accommodatie. Labels zijn de sleutel tot een uitstekende e-mailorganisatie en tijdbeheer. Lees hier hoe u Gmail-labels maakt, bewerkt en verwijdert.

  • Nieuwe “Snooze” -functie

Vorig jaar kreeg Gmail een revisie en een toevoeging was Snooze. Als u een e-mail heeft waarop u niet onmiddellijk kunt reageren, maar waaraan u later wilt worden herinnerd, kunt u deze in de sluimermodus zetten. U plaatst uw cursor op de ongeopende e-mail die in uw inbox of in een van uw labels wordt weergegeven, en helemaal rechts ziet u vier pictogrammen verschijnen: Archiveren, Verwijderen, Markeren als ongelezen en Snooze (een kleine grijze klok). Als je Snooze kiest, kun je kiezen uit drie standaardinstellingen – later vandaag, morgen of volgende week – of met het laatste item kun je de datum en tijd kiezen om aan herinnerd te worden. | Nu zul je ook merken dat Google de laatste tijd AI heeft geïmplementeerd naar Gmail, en het kan u automatisch herinneren aan bepaalde e-mails op basis van trefwoorden. Die e-mails verschijnen ook weer in uw inbox wanneer ze zijn geopend, met een herinnering die u moet overwegen of negeren. U hoeft alleen maar de e-mail te openen of met uw muis over de e-mail uiterst rechts te bewegen en “negeren” te selecteren om deze boven in uw inbox te verwijderen.

  • Het verzenden van een bericht ongedaan maken

Heb je ooit een bericht gestuurd en meteen gewenst dat je dat niet had gedaan? Gmail voelt je pijn. Eerst moet je naar je Gmail-instellingen gaan door op het tandwielsymbool Gmail Gear rechtsboven in je Gmail-account te klikken en op Instellingen te klikken. Selecteer 30 seconden onder ‘Verzenden ongedaan maken’. Scrol helemaal naar de onderkant van de pagina om ‘Wijzigingen opslaan’. Als u nu die e-mail verzendt, heeft u 30 seconden de tijd om deze op te halen. Linksonder ziet u een venster met “Bericht verzonden” en de optie “Ongedaan maken” of “Bericht bekijken” – klik op Ongedaan maken.

  • Standaardantwoorden

Heeft u een standaard e-mail die u verstuurt om nieuwe klanten te verwelkomen? Een checklist voor verkopers om zich voor te bereiden op een open huis? Als u een e-mailsjabloon heeft die u keer op keer moet verzenden, is ‘Standaardantwoorden’ een geavanceerde functie van Google Labs die iets voor u is. Om deze functie in te schakelen, ga je naar Instellingen Gmail Gear en selecteer je Instellingen. Nu ziet u bovenaan een tekstmenu dat begint met het tabblad “Algemeen” en eindigt met het tabblad “Thema’s”. Klik helemaal rechts op “Geavanceerd” en schakel vervolgens “Standaardantwoorden” en “Wijzigingen opslaan” onder aan de pagina in. Wanneer u een nieuwe e-mail opstelt, kunt u een “standaardantwoord” maken om steeds opnieuw te gebruiken (en aan te passen of te personaliseren). Maak eerst uw e-mail. Klik vervolgens op de reeks van drie gestapelde dotsgmail more dots, helemaal rechtsonder in uw e-mail. Selecteer “Standaardantwoorden” en “Nieuwe standaardreactie” en een pop-upvenster stelt u in staat een naam te maken voor uw standaardreactie. Als u een standaardantwoord wilt gebruiken, stelt u een nieuwe Gmail op en klikt u op die drie gestapelde punten, waarna u een keuze kunt maken uit al uw opgeslagen standaardantwoorden. Houd er rekening mee dat als u een automatische handtekening in Gmail gebruikt, deze opnieuw wordt gevuld met uw standaardantwoord, dus u moet een van uw handtekeningen verwijderen.

Zorg dat al uw e-mails naar Gmail gaan

In plaats van een heleboel verschillende apps te moeten openen, kunnen alle e-mails die je hebt doorgaans in je Gmail-inbox worden geplaatst. Wat nog belangrijker is, u kunt het uitgaande e-mailadres selecteren wanneer u e-mail verzendt vanuit Gmail. Het grote voordeel: de megakrachtige zoekmachine van Gmail. Er zijn maar weinig e-mailsystemen die zo snel of zo efficiënt zoeken als het zoeken naar een e-mail in Gmail. Het instellen van al uw e-mails in Gmail kan een enorm voordeel zijn als u vaak zoekt naar eerdere e-mails. Details zijn hier te vinden. Als een gebruiker Bellen Gmail Klantenservice Nummer niet kan doen voor onmiddellijke ondersteuning.