Is Het Mogelijk Om Google Account te Verwijderen Door Alles Veilig te Houden?

Ja, het is mogelijk om een ​​Google-account te verwijderen zonder iets met betrekking tot dat account te verliezen. U kunt de exacte stappen hiervoor leren in deze handleiding. Tegenwoordig, of u nu een mobiele telefoon, laptop of computer gebruikt, wordt alles samengevoegd met Google-account. Van Gmail, Google Docs tot Google Drive, Google Foto’s, ze zijn allemaal geïntegreerd met een Google-account. Deze producten delen een 15 GB cloudopslagaccount. Afgezien hiervan kunt u met het Google-account uw ervaring met een groot aantal andere services en sites zoals YouTube, Google Maps, Google Search en nog veel meer aanpassen.

Nu rijst de vraag dat als u het Google-account verwijdert, u permanent de toegang verliest tot al die services die aan uw Google-account zijn gekoppeld. Je verliest ook de inhoud die je hebt gekocht via YouTube of Google Play en er zijn zelfs geen bladwijzers die je hebt opgeslagen in Google Chrome. Maar u kunt wel toegang krijgen tot die Google-gerelateerde website die gemakkelijk kan worden geopend zonder dat u zich hoeft aan te melden zoals Google Maps en Google Zoeken.

Het is duidelijk dat iedereen de gegevens van zijn Google-account veilig wil houden voordat hij zijn Google-account verwijdert. Als u dit ook wilt doen, kunt u met Google een back-up maken van al uw belangrijke aankopen, bestanden, foto’s en bladwijzers voordat u het proces verwijdert.

Google Takeout speelt een cruciale rol voor deze hele facilitering, aangezien u een back-up van e-mail en gegevens kunt maken voordat u uw Google-account verwijdert. Met de Google Takeout-service kunt u met slechts een paar klikken alle gegevens downloaden die aan uw Google-account zijn gekoppeld.

De gegeven stappen moeten worden gevolgd voor het openen van een bestand in Google Drive:

Om de hele procedure te volgen, moet u de Google Takeout-website bezoeken en inloggen op het account dat u wilt sluiten. Nu ziet u een lijst met verschillende services en applicaties die aan uw Google-account zijn gekoppeld. Hier moet u het selectievakje uitschakelen dat verschijnt naast de service waarvan u geen back-up wilt hebben. Het is raadzaam om vooraf een back-up van al deze services te maken in plaats van spijt te hebben van het verlies van services in de toekomst.

  • U moet de lijst met verschillende services en applicaties doorlopen die aan uw Google-account zijn gekoppeld en vervolgens het vinkje weghalen dat verschijnt naast alles waarvan u geen back-up wilt hebben. Het is raadzaam om ze allemaal aangevinkt te laten en het is de beste manier om de gegevens te hebben en niet nodig te hebben dan om de gegevens te hebben en niet te hebben. Neem de tijd om via de sectie-opties zoals Google Foto’s te gaan en zorg er ook voor dat al uw fotoalbums worden opgenomen.
  • Klik op Volgende stap verschijnt onderaan de lijst en de volgende sectie en vraagt ​​u naar de manier waarop u de gegevens aanlevert. Je hebt Google die de bestanden automatisch in de andere cloudopslagdienst plaatst (huidige opties zijn OneDrive, Dropbox en Box, behalve Google Drive), of als je Google een e-mail hebt gestuurd, krijg je een link om de gegevens te downloaden wanneer deze klaar zijn.
  • Kies daarna uw export volgens uw vereisten. Omdat u uw account dus sluit, is het aan te raden om bij de optie Eenmalig exporteren of standaardselectie te blijven. Kies de grootte en het type bestanden die u wilt ontvangen.
  • Klik ten slotte op Export maken en wacht daarna. Volgens de Google-normen kan het enkele uren of zelfs dagen duren voordat al uw gegevens zijn verzameld en klaar zijn om te downloaden. U ontvangt een e-mail wanneer het bestand is voorbereid volgens het einde van Google.

Google-account definitief verwijderen

Terwijl u bent aangemeld bij uw Google-account, moet u naar myaccount.google.com/delete-services-or-account gaan

  • Kies “Uw account verwijderen” en u moet bevestigen dat u het account van de eigenaar bent en daarvoor het Google-wachtwoord invoeren
  • Na het lezen via de uitleg van Google wat het verwijderen van je Google Account e-mails en scroll naar de onderkant van de pagina
  • Vink vervolgens het vakje aan om te erkennen dat alleen u verantwoordelijk bent voor eventuele lopende transacties die financieel aan uw Google-account zijn gekoppeld.
  • Vink daarna het vakje aan en bevestig dat u het account en de bijbehorende gegevens ook wilt verwijderen en kies “Account verwijderen”

Wacht nu een paar seconden, tenzij het account wordt verwijderd. Hier bent u helemaal klaar en verwijdert u het Google-account met succes en krijgt u nu alle back-upgegevens opnieuw. Stap nooit in een niet-vertrouwde app die belooft uw gegevens en e-mails veilig te houden, want dat kan een valstrik zijn om al uw privézaken kwetsbaar te maken. Wees dus voorzichtig en bewust!