Hoe Kan Ik Windows Live Mail Socket Error 10060 Oplossen?

Kan niet verbinden met de server. Neem contact op met uw systeembeheerder met de volgende foutmelding: Er is geen Citrix XenApp-server geconfigureerd op het opgegeven adres. (Socket Error 10060) ‘of’ Socket Error # 10060. Verbinding time-out ”- mogelijk bent u dergelijke berichten tegengekomen tijdens het gebruik van Windows Live Mail. Wanneer de Socket-fout 10060 optreedt, kunt u geen e-mails verzenden of ontvangen via uw Windows Live Mail-account. Laten we diep duiken en de oorzaken opsporen en oplossingen vinden voor de Windows Live Mail Socket Error 10060.

Waarom treedt Windows Live Mail Socket-fout 10060 op?

Als u de Windows Live Mail Socket Error 10060 tegenkomt, controleer dan of er een serverprobleem is. De fout informeert over verbindingsproblemen en verschijnt meestal wanneer de verbinding met de doelserver is verlopen en de proxyserver erg traag werkt. Enkele van de andere oorzaken die de socketserverfout 10060 kunnen veroorzaken, zijn malware, firewall-instellingen, authenticatie-instellingen en problemen met e-mailinstellingen.

Als u deze fout op uw computer ontvangt, moet u er zeker van zijn dat er een storing is in uw systeembesturing. Dit gebeurt vaak als gevolg van een mislukte of onjuiste installatie of verwijdering van software die mogelijk ongeldige vermeldingen in het Windows-register heeft achtergelaten, onjuist afsluiten van het systeem als gevolg van stroomuitval, gevolgen van een malware- of virusaanval, of iemand met weinig kennis verwijdert per ongeluk een belangrijk systeem bestand of registervermelding.

De directe oorzaak van de genoemde fout is dus het niet correct uitvoeren van een van de normale bewerkingen door een systeem- of toepassingscomponent.

Juiste manieren om Windows Live Mail Socket-fout 10060 op te lossen

De time-outfout voor de verbinding treedt op wanneer de proxyserver te traag werkt. Dit betekent dat u de pagina eenvoudig kunt vernieuwen en dat het voldoende is om de Windows Live Mail Socket Error 10060 op te lossen. Soms moet u voor het oplossen van de fout de instellingen van de webproxy verifiëren of wijzigingen aanbrengen in het Windows-register.

Bekijk de onderstaande stappen om de fout 10060 op te lossen.

1. Controleer de webproxy-verbinding: doorloop de volgende stappen –
 Open vanuit “Start” “Uitvoeren” en typ “cpl”.
 Klik op de knop “OK”.
 Hierdoor wordt het venster “Interneteigenschappen” geopend.
 Ga naar het tabblad “Verbindingen” en klik op “Lan-instellingen”.
 U ziet een nieuw venster, d.w.z. “Local Area Network (LAN) -instellingen”. Deselecteer het vakje “Gebruik een proxy voor uw LAN” en klik op “OK”.

Dit zou de Socket Error 10060 in Windows Live Mail moeten oplossen.

2. Controleer de instellingen van de e-mailclient: als de fout op uw scherm verschijnt tijdens het verzenden van e-mails vanuit Outlook, moet u de instellingen van uw e-mailclient verifiëren.
 Open uw computer en start Outlook.
 Ga naar de optie “Tools” en open “Accounts”.
 U moet zoeken naar het tabblad “E-mail” in het venster “Internetaccounts”.
 Zoek een lijst met accounts. U moet dubbelklikken op uw account. Selecteer nu het tabblad “Servers” in het venster “Accounteigenschappen” en controleer de details.
Zorg ervoor dat alle details kloppen. Als de clientinstellingen correct zijn, moet u ‘Authenticatie’ inschakelen. Doorloop nu de onderstaande stappen om de fout te verhelpen.
 Klik in het venster “Accounteigenschappen” op het tabblad “Server”.
 Zoek het vakje met de tekst “Mijn server vereist authenticatie”.
 Klik op “OK”.
 Klik met de rechtermuisknop op uw account en klik op de optie “Eigenschappen”.
 Klik nu op “Geavanceerd tabblad”> “Algemeen tabblad”.
 U kunt nu op “OK” klikken nadat u eventuele wijzigingen heeft aangebracht.
3. Verhoog de time-outlimiet voor het laden van websites: Als u deze methode uitvoert, moet u enkele wijzigingen aanbrengen in het Windows-register. U wordt echter geadviseerd om een ​​back-up van het register te maken, zodat er iets misgaat, er is een back-up van uw gegevens gemaakt.
 Open de Register-editor.
 Druk samen op “Start + R” om “Uitvoeren” te starten en typ “regedit”.
 Klik op de knop “OK” en ga naar de registersubsleutel.
 Klik nu op “Request Timeout Secs” en klik op de “Modify” knop.
 Om de tijdslimiet voor het laden van websites te verlengen, moet u naar “Decimaal” gaan en het nummer instellen op (Het wordt aanbevolen. Of u kunt zelfs een hoger nummer instellen.)
 Klik op “OK”.
U moet het systeem opnieuw opstarten wanneer alle wijzigingen zijn toegepast. Nadat de wijzigingen in het register zijn aangebracht, moet u ervoor zorgen dat alles stabiel is. U kunt vervolgens de computer scannen (aanbevolen).

Als de fout zich nog steeds voordoet, wilt u deze misschien uitproberen –

 Schakel Firewall uit
 Uitgaande SMTP-server vereist verificatie
 Controleer de namen van POP3- en SMTP-servers
 Scannen op malware
Als niets voor u werkt, neem dan een beroep op de gecertificeerde technici die beloven deze fout binnen de kortste keren te verhelpen. De branchegerichte experts zijn bereikbaar via Hotmail Klantenservice nederland.